5 enkla tips för en finare trädgård

På jakt efter trädgårdsinspiration? Då har du kommit rätt. Här får du nämligen tips på dekorationer du kan fixa för en ännu finare trädgård.

Enkla tips för en ännu finare trädgård

Ta del av trädgårdstipsen här nedanför och sätt i gång att fixa dekorationerna!

• Stenblommor i rabatten
Plocka stenar och måla dem i valfri hobbylack. Lägg dem sedan i rabatten i form av en blomma. Lägg förslagsvis en gul sten i mitten och fem stenar runt den i en annan färg. Upprepa tills du fyllt hela rabatten med dessa lekfulla och dekorativa stenblommor.

• Vindsnurror som glada färgklickar
För glada färgklickar i trädgården kan du också sticka ner vindsnurror här och där. Du kan göra en egen vindsnurra och behöver då en hårdare form av färgad plast – vindsnurror i papper går lätt sönder – och en rundstav du målar i en färg du gillar. Eller så gör du det enkelt för dig och köper vindsnurran alternativt pysslaren i återbruksmaterial, såsom gamla tallrikar du fäster på ett armeringsjärn eller en stålrundstång.

Gardiner vindsnurror

• Fågelbad i betong
Betong är ett av de billigaste pysselmaterialen på marknaden och tack vare materialet skapar du enkelt snygga och prisvärda trädgårdsdekorationer. Gör ett fågelbad i betong genom att gjuta betongen i ett stort rabarberblad. På Youtube finns många bra exempel på hur du pysslar fågelbadet.

• Blomkrukor av konservburkar
Gör hål i botten på dina sparade konservburkar, sprejmåla dem i valfria färger, häll jord i dem och plantera därefter blommor i krukorna. Ett superfint, billigt och enkelt trädgårdspyssel!

• Vindspel av pinnar och pärlor
Trä pärlor, slipade glasbitar eller annat fint på ett snöre – gärna med en liten klocka längst ner. Knyt snöret runt pinnen och ännu ett snöre runt den så att du får ett hänge. När du hänger upp skapelsen i ett träd eller på verandan har du sedan ett vackert gnistrande och klingande vindspel i trädgården.

Läs mer om tillbehör till din trädgård hos trädgårdskungen.