Glöm inte dina fönster

För att hela trädgården ska se bra ut krävs att omsorg läggs vid varje detalj. Något som är viktigt för helheten är dina fönster. I den här texten berättar vi om hur du kan se till att dina fönster hålls i toppskick. 

Använd ett skarpt föremål

Försök att använda ett skarpt föremål för att söka efter mjukt trä, till exempel en liten fackkniv eller något annat som har en skarp punkt i slutet som du säkert kan använda. Den spissede delen av ditt objekt kommer att bli den minsta störande på ramen, vilket betyder att rot och / eller blöt trä kommer att visa sig ganska enkelt.

Roten kommer vanligen att dyka upp på sidorna av utsidan och först då arbeta sig upp till jambs.

Beroende på var fönstret visar mjukt trä och / eller rutt kommer att berätta om du kan reparera fönstret eller behöver byta ut det.

Om skadorna uppträder på karmarna, kan det enkelt klippas ut och ersättas till ett rimligt pris. Men if the rot has begun to work on the vertical jamb in the window, then it is certainly a complete replacement.

Ersätt ett trasigt fönster så fort som möjligt

Ibland kommer tegelstenen runt fönstren och  medan fönstret själv är helt bra. Om trimmen kan sluta ersättas innan fönsterkomponenterna börjar sin tur med roten, så kan mycket pengar sparas på konsumentänden.

För ramar som är i gott skick, oavsett ålder, kommer de att bli bra kandidater för ett sash-ersättnings kit. Byte av rampen kommer att hålla fönstret på sitt bästa och lägga till livslängd och fler år av liv till fönstret.

Fönster där dylika fel hittades, måste ersättas så snabbt som möjligt. Att göra det omedelbart är idealiskt för att förhindra ytterligare skador på andra viktiga strukturella och estetiska komponenter i huset. Lycka till!