Matcha vindsnurror med gardiner och andra textilier

Gardiner vindsnurror

Att vindsnurror är ett vackert inslag i trädgården råder det knappast någon större diskussion om. Köper man dessutom rätt vindsnurra och matcher den med andra saker i trädgården kan det bli en riktigt kraftfull utsmyckning.

En sätt att skapa en kraftfull utsmyckning är att ha ett starkt genomgående färgtema i trädgården. Till att börja med kan du bestämma dig en färg du tycker om och som är praktiskt lämplig. Gillar du till exempel lila kan du se till att till exempel skaffa en lila vindsnurra, lila blommor och lila gardiner. Just gardinerna blir ett viktigt inslag i detta här huset och trädgården betraktas utifrån. Sommartid, när fönstren står öppna och gardinerna kan fladdra i vinden, blir det särskilt kraftfullt.

Vita gardiner + vindsnurror = sant?

Just vad gäller gardinerna kan dock vitt vara en snygg färg. Testa att kombinera vita trädgårdsmöbler i trä, somriga vita tyllgardiner och vita vindsnurror för en riktigt stilren trädgård. Därutöver kan du vara kreativ. Ett populärt trix, men som ändå kommer dra ögonen till sig, är att måla en cykel helt i vitt och placera i trädgården. Cykelkorgen fungerar då som en rabatt, där du kan ställa dina vackraste blommor. Vilken färg blommorna ska ha är upp till dig, såklart. De kan till exempel vara vita för att verkligen gå all-in på färgtemat, eller så kan det vara i en vacker, stark färg som bryter av mönstret.

Färgtemat går givetvis att dra hur långt som helst och kombinera med flera färger. Om den helvita cykeln har röda rosor i korgen, kanske du även bör ha vitröd-randiga markiser? Hur mycket pengar, tid och energi man vill lägga ner på det här är givetvis individuellt, men klart är att det i alla fall finns potential att skapa en riktig drömträdgård. Att ha rätt vindsnurror är en liten, men betydande, del i detta.

Gästinlägg av Gardinstugan